Campania de promovare a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului

 

În octombrie 2006, Guvernul Republicii Moldova a lansat o campanie de promovare a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului pentru conştientizarea publicului larg cu privire la importanţa implicării sociale a fiecărui cetăţean în realizarea obiectivelor de dezvoltare a ţării.

Principalele posturi TV şi radio din Moldova au difuzat spoturi audio şi video cu mesaje consacrate ODM; de asemenea, au fost instalate panouri stradale şi au fost organizate cursuri de instruire pentru jurnalişti, conferinţe şi dezbateri axate pe ODM.

Materialele informaţionale ale campaniei pentru ODM au fost produse cu suportul Programului Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, care acordă asistenţă tehnică Guvernului în implementarea şi monitorizarea Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului în Moldova.  

„Campania de promovare a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului este apreciată de Guvernul Republicii Moldova ca una din cele mai importante pentru intensificarea dialogului comunitar, având ca scop asigurarea participării tuturor grupurilor sociale în procesul decizional”, a declarat, cu ocazia lansării campaniei, Primul-Ministru, Vasile Tarlev.