Noi locuri de muncă pentru tineri vulnerabili

Chişinău, 16 Mai 2011 - Proiectul „Oportunităţi mai bune pentru tineri şi femei” a semnat un acord de grant cu 5 companii private în vederea creării de noi locuri de muncă pentru tineri social-vulnerabili, în special absolvenţi ai şcolilor internat sau profesionale – orfani sau lipsiţi de îngrijire părintească. Companiile private au fost selectate din rândul celor 22 de participanţi la un concurs deschis de business planuri desfăşurat de proiect la sfârşitul anului trecut. Potrivit acordului, pe parcursul acestui an companiile vor crea 47 de noi locuri de muncă pentru tineri vulnerabili cu vârsta cuprinsă între 16 şi 30 de ani, beneficiind în acest sens de granturi care variază de la 3 mii până la 15 mii dolari SUA.

Proiectul „Oportunităţi mai bune pentru tineri şi femei” este implementat de PNUD în parteneriat cu Guvernul R. Moldova, cu sprijinul financiar oferit de Guvernul României şi „Fondul de Urgenţă”, un program internaţional creat de George Soros în vara anului 2009 pentru atenuarea efectelor negative ale crizei economice mondiale în Europa Centrală, de Est, Sud-Est şi Asia Centrală. 

Pentru contact: Viorel Albu, manager de proiect, tel. + (373 22) 29 47 71; e-mail: viorel.albu@undp.org sau Natalia Costas, consultant comunicare, GSM: 069221141; e-mail: ncostash@yahoo.com

Mai multe informaţii despre proiectul "Oportunităţi mai bune pentru tineri şi femei"...