Home

 

Request the password

Evaluarea strategica de mediu in Moldova seminar de totalizare

Agenda
(Eng) (Rom)

Evaluarea strategica de mediu in Moldova seminar de totalizare

Chisinau, 15 martie - La Chisinau a avut loc seminar de totalizare "Evaluarea strategica de mediu in Moldova", organizat de Ministerul Mediului si Resurselor Naturale, Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare si Centrul Regional de Mediu pentru Europa Centrala si de Est.

La seminar au fost discutate posibilitatile si perspectivele aplicarii sistemelor internationale de evaluare a impactului mediului asupra politicilor si planurilor de dezvoltare in Moldova.

In 2003 Republica Moldova a semnat la Kiev impreuna cu Armenia, Georgia si Ucraina Protocolul cu privire la evaluarea strategica de mediu in scopul integrarii problemelor de mediu in politicile nationale si regionale de dezvoltare.

Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare si Centrul Regional de Mediu au realizat un proiect care a avut drept scop sa sporeasca nivelul de constientizare a evaluarii strategice de mediu in Moldova si sa pregateasca specialistii in domeniu, autoritatile locale sa aplice prevederile protocolului in practica. In cadrul proiectului a fost elaborat un set de m ateriale-suport si o strategie nationala pentru consolidarea capacitatii de implementare a Protocolului cu privire la evaluarea strategica de mediu.

[an error occurred while processing this directive]

   
   
  Copyright © 2005 United Nations in Moldova.